Presse- og driftsmelding

Driftsmelding


05.05.2020: Norgestaxi henviser til ny veileder med smittevern for kollektivtransport

I tråd med ny veileder med smittevern for kollektivtransport henviser vi til anbefaling ved maks 50 prosent av passasjerkapasiteten benyttes for å ivareta avstand. For å kunne holde god nok avstand til hverandre vil vi be om at kun baksete benyttes og da på annethvert sete. Minst en meters avstand anbefales. Husstandsmedlemmer kan sitte sammen.


13.03.2020: Kundeinformasjon vedrørende COVID-19

For at du som kunde hos Cabonline skal føle deg trygg i våre biler følger vi myndighetenes instrukser nøye og kommuniserer de fortløpende til våre sjåfører og medarbeidere.

For øyeblikket er dette det viktigste vi sier til våre sjåfører:

  • Vask hendene ofte med såpe og varmt vann i minst 20 sekunder – bruk antibac og tilby også dine kunder antibac om du har mulighet
  • Tørk ofte overflater i bilen som kunder kommer i kontakt med
  • Må du hoste eller nyse, gjør dette enten i albukroken eller i et papirlommetørkle
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet
  • Vær oppmerksom på dine egne symptomer, først og fremst hoste og feber; bli hjemme hvis du har en av eller begge disse symptomene.

Tenk på at taxi er en effektiv måte å unngå forsamlinger og trengsel i den vanlige kollektivtrafikken; med taxi kan du raskt ta deg dit du skal.

Vi er også en del av den offentlige transporten; gjennom taxitjenesten kan eldre komme seg dit de skal, og med skolekjøring tar vi elever til skolene. For oss er det derfor viktig å gjøre alt vi kan for å opprettholde den offentlige transporten.


Tips: Last ned Norgestaxi-appen fra AppStore eller GooglePlay for enkel bestilling. Da vil du se bilen i kartet når den er på vei for å hente deg, du kan rate sjåføren og selvfølgelig motta kvittering på epost.


03.01.2020: Feilrettingen taksameter

Det er en glede å melde at våre dyktige sjåfører og løyvehavere nå har oppdatert taksametrene i det nye året, og at hele vår bilflåte står klar for å kjøre deg dit du vil.


02.01.2020: Feilrettingen taksameter

Vår taksameterleverandør har etter årsskiftet opplevd uforutsette tekniske problemer med taksameter som er utplassert i biler hos flere taxiselskaper i flere land, blant annet hos oss. Som følge av dette må alle våre biler innom taksameterverksted for teknisk oppdatering av software. Dette arbeidet har pågått for fullt onsdag og torsdag, og det aller meste ventes ferdigstilt i løpet av dagen/kvelden.

Som en følge av dette oppsto det dessverre forsinkelser i noen berørte områder. Vi har vært i løpende dialog med avtalekunder for å løse situasjonen på best mulig måte. Vi beklager de ulemper dette har medført, og vi fortsetter med full fokus på feilrettingen inntil alle biler er fullt operative igjen.


Pressemelding


16.03.2020: Norgestaxi bekymret for pasienttransport og tilrettelagt transport

Cabonline Norge frykter konkurs for løyvehavere og taxisjåfører etter bortfall av store deler av pasienttransport og annen tilrettelagt transport som følge av koronaviruset. Cabonline ber nå regjeringen videreføre betalinger for transportkontrakter på nivå med det normale.

Dette er en vanskelig tid for Norge som land, for bedriftene våre, deres ansatte og for enkeltmennesket. Jeg er bekymret for alle løyvehavere og taxisjåfører som står i umiddelbar fare for å gå konkurs nå, sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.

Daglig dekker offentlig finansiert taxi store gruppers behov for tilrettelagt transport, slik som skoleelever og pasienter. Dette er organisert i store anbudskonkurranser hvor taxiselskapene må dedikere sin kapasitet til å gjennomføre disse lovpålagte transportoppdragene. Konsekvensene av de nødvendige tiltakene for å håndtere koronaviruset er dramatiske for næringen.

Når all skoletransport, mesteparten av tilrettelagt transport og deler av pasienttransporten reduseres, faller store deler av inntektsgrunnlaget for våre sjåfører bort, samtidig som det offentlige sparer penger på turer som ikke kjøres. Dette er naturligvis ikke et mål, men det blir en uheldig konsekvens av de nasjonale tiltakene. Dette er penger som løyvehaverne og taxisjåførene har basert sin økonomi på, penger som behøves for at de skal kunne betale sine bil- og huslån, og forsørge sine familier, sier Kibsgaard-Petersen.

Om løyvehavere og sjåfører går konkurs har dette åpenbare personlige konsekvenser, men vil også kunne få store konsekvenser for det offentlige. Dersom mange sertifiserte løyvehavere går konkurs vil det være meget utfordrende å reetablere riktig kapasitet i det tempo som kreves for at pasienter, skoleelever og andre med særskilt transportbehov, skal få sin transport til avtalt tid også etter denne krisen. Uteblir taxien har det store konsekvenser også for de pårørende og for deres arbeidsgivere.

Derfor henvender vi oss til regjeringen med en appell om at det offentlige viderefører betalinger for disse transportkontraktene på nivå med det normale, alternativt finne andre måter for kompensasjon. Disse midlene vil sikre at løyvehaverne i hele landet fortsatt har bil og sjåfør tilgjengelig når samfunnet normaliseres, avslutter Kibsgaard-Petersen.

Om Cabonline Group Cabonline Group er Nordens ledende taxiselskap med over 5700 biler i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Gjennom Cabonline får løyvehaverne tilgang til attraktive kundeavtaler, støtte fra bransjeledende teknologiutvikling samt nytte av stordriftsfordeler, effektiv service og en felles infrastruktur. Cabonline/Norgestaxi gjennomfører offentlige kjøreoppdrag både i Oslo, Bergen, Trondheim og Kongsberg/Viken, og leverer alene mer enn 1 million slike turer pr. år.

For mer informasjon se www.cabonline.com

Kontaktperson: Kristian.hvilen@cabonline.com


01.11.2019 Cabonline ekspanderer! Kjøper Miljøtaxi og dobler antall biler i Stavanger:

I dag ble det klart at Cabonline Group kjøper alle aksjene i Miljøtaxi Stavanger AS gjennom sitt norske selskap NorgesTaxi AS. Dermed dobler Cabonline antall biler i regionen og bekrefter at Stavanger er et viktig marked for Nordens største taxiselskap.

– Stavanger er en veldig viktig by for oss og det er stort potensiale her. Derfor er det spesielt gledelig at vi nå – sammen med Miljøtaxi – får dobbelt så mange biler på veiene i Stavanger. Både NorgesTaxi og Miljøtaxi jobber aktivt for å fremme miljøvennlig transport, og for å heve kompetansen og servicen i drosjeyrket. Derfor er vi en veldig god match, sier Dag Kibsgaard-Petersen, administrerende direktør i Cabonline Norge og NorgesTaxi-konsernet.

Oppkjøpet av Miljøtaxi sikrer at både kunder og løyvehavere kan nyte godt av blant annet felles tekniske løsninger, felles app og produktutvikling i fremtiden. Kibsgaard-Petersen får støtte av grunnleggerne av Miljøtaxi, Imran Malik og Khuram Butt som mener dette er det beste for alle parter.

– Samtalene med Cabonline og NorgesTaxi har vært gode, og vi er trygge på at nettopp dette er den beste eieren vi kan ha. Det blir givende å starte samarbeidet med Cabonline, og vi er ikke i tvil om at dette er til beste for både løyvehavere og kunder, sier Butt.

Attraktive tjenester og produkter

Oppkjøpet gjør de to aktørene mer rustet for fremtiden gjennom fokus på bedre løsninger og en mer miljøvennlig bilflåte. Ifølge Cabonline handler fremtiden i bransjen om å tilby attraktive tjenester og produkter til både kunder, løyvehavere og sjåfører. Derfor er det viktig for selskapet å ha tilstrekkelig kapasitet, samt nok biler og sjåfører som tilfredsstiller markedets ønsker. Det sikrer oppkjøpet av Miljøtaxi, som har 46 løyver og omsetter for cirka 40 millioner.

– Miljøtaxi har vært veldig gode på å tilby gode løsninger for kunder og løyvehavere, og vi ser frem til å fortsette dette arbeidet i fellesskap, avslutter Kibsgaard-Petersen.


02.10.2019 Norgestaxi bygger kvalitet og miljø:

Cabonline Norge med merkevarene jip og Norgestaxi har det siste året vært gjennom en omfattende omstrukturering- og byggeprosess som nå er honorert med ISO-sertifisering innen miljø (14001) og kvalitet (9001).


01.10.2019 Norgestaxi vokser og flytter inn i nytt miljøbygg:

"Vi vokser, og for å utvikle våre løsninger videre måtte vi se oss om etter nye lokaler. Valget falt på miljøbygget Valle Wood; et nytt, moderne trebygg med sharingområder som gjør at vi på en fleksibel måte kan benytte den plassen som vi trenger. Det gir næring til videre vekst. Helt i tiden", sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.


20.09.2019 Norgestaxi lanserer appen «jip» med lav fastpris i Oslo:

Norsk taxinæring har historisk vært lite innovativ og nytenkende. Dette tar nå Norgestaxi konsekvensene av og lanserer appen «jip» i Oslo som tilbyr fastpris, anslått ventetid, betaling i appen og rating av sjåføren. «Veldig spennende og et godt alternativ for mange», uttaler statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold.


08.07.2019 Trønderne omfavner JIP:

Cabonline Group og NorgesTaxi lanserte jip i mai 2019 - taxi til 99 kroner – antallet bestilte turer gjennom app er doblet fra 2018!


02.05.2019 Innovasjon fra Cabonline Group og NorgesTaxi:

Cabonline Group og NorgesTaxi lanserer jip - taxi til 99 kroner - Trondheim først ut! Jip er utviklet for målgruppen «studenter og young professionals». De ønsker å kunne reise dit de vil på en enkel og smidig måte, og til en pris som passer dem. Det er for å møte denne målgruppens behov at vi nå lanserer jip, sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.


15.03.2019 NorgesTaxi blir første taxiselskap i Næring for klima-nettverket:

NorgesTaxi AS som er en del av nordiske Cabonline Group blir i dag som første taxiselskap en del av Oslo kommunes nettverk Næring for Klima. Byråd for Miljø- og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg uttaler at «det er gledelig at Norgestaxi, som det første taxiselskapet i Oslo, nå tilslutter seg nettverket Næring for klima. Nettverket teller i dag 113 medlemmer som går foran og viser vei».


15.08.2018 Dag Kibsgaard-Petersen blir ny toppsjef for Norgestaxi:

Dag Kibsgaard-Petersen er ansatt som ny administrerende direktør i Norgestaxi-konsernet. Han går inn som sjef i et av Norges største taxiselskap, og får som oppgave å fortsette selskapets endringsreise.


Norgestaxi

+47 910 08000

http://www.norgestaxi.no

Om Cabonline Group: Cabonline Group er Nordens ledende taxiselskap med over 5700 biler i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Innen Cabonline finnes en rekke varemerker, blant annet TaxiKurir, NorgesTaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi og Taxi 4x27. Gjennom Cabonline får løyvehaverne tilgang til attraktive kundeavtaler, støtte fra bransjeledende teknologiutvikling samt nytte av stordriftsfordeler, effektiv service og en felles infrastruktur. Cabonline Group omsetter for ca. 6,2 mrd. SEK og utfører ca. 50.000 reiser pr. døgn. For mer informasjon se www.cabonline.com


Pressekontakt:

Kristian Hvilen, pressekontakt

Mobil: 924 36 920

E-post: kristian.hvilen@cabonline.com


Dag Kibsgaard-Petersen, Administrerende direktør

E-post: dag.kibsgaard-petersen@cabonline.com