Presse- og driftsmelding

Driftsmelding


05.05.2020: Norgestaxi henviser til ny veileder med smittevern for kollektivtransport

I tråd med ny veileder med smittevern for kollektivtransport henviser vi til anbefaling ved maks 50 prosent av passasjerkapasiteten benyttes for å ivareta avstand. For å kunne holde god nok avstand til hverandre vil vi be om at kun baksete benyttes og da på annethvert sete. Minst en meters avstand anbefales. Husstandsmedlemmer kan sitte sammen.


13.03.2020: Kundeinformasjon vedrørende COVID-19

For at du som kunde hos Cabonline skal føle deg trygg i våre biler følger vi myndighetenes instrukser nøye og kommuniserer de fortløpende til våre sjåfører og medarbeidere.

For øyeblikket er dette det viktigste vi sier til våre sjåfører:

  • Vask hendene ofte med såpe og varmt vann i minst 20 sekunder – bruk antibac og tilby også dine kunder antibac om du har mulighet
  • Tørk ofte overflater i bilen som kunder kommer i kontakt med
  • Må du hoste eller nyse, gjør dette enten i albukroken eller i et papirlommetørkle
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet
  • Vær oppmerksom på dine egne symptomer, først og fremst hoste og feber; bli hjemme hvis du har en av eller begge disse symptomene.

Tenk på at taxi er en effektiv måte å unngå forsamlinger og trengsel i den vanlige kollektivtrafikken; med taxi kan du raskt ta deg dit du skal.

Vi er også en del av den offentlige transporten; gjennom taxitjenesten kan eldre komme seg dit de skal, og med skolekjøring tar vi elever til skolene. For oss er det derfor viktig å gjøre alt vi kan for å opprettholde den offentlige transporten.


Tips: Last ned Norgestaxi-appen fra AppStore eller GooglePlay for enkel bestilling. Da vil du se bilen i kartet når den er på vei for å hente deg, du kan rate sjåføren og selvfølgelig motta kvittering på epost.


Pressemelding

30.06.2020: NorgesTaxi kjøper Ring Taxi i Ålesund

Ålesundselskapet blir nå en del av Nordens største taxiselskap Cabonline

Med betydelige bilflåter både i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Kongsberg, så har etablering i Ålesund lenge stått på ønskelisten vår, sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Norgestaxi og Cabonline. Derfor er det gledelig at vi nå har kommet til enighet med eierne i Ring Taxi Ålesund og at vi med full effekt fra nyttår vil tilby moderne og trygge taxitjenester i Nordvestlandets hovedstad. I tillegg til å være del av Nordens største taxiselskap, så er NorgesTaxi landets største leverandør av taxitjenester til offentlig sektor innenfor skoletransport, pasienttransport og annen tilrettelagt transport.

– Offentlig sektor er viktig for oss, og dette utgjør sammen med gode bedrifts- og hotellavtaler samt attraktive tilbud for private kunder et bredt og godt næringsgrunnlag for våre tilknyttede løyvehavere og sjåfører. Markedet vil forandre seg fremover, og dette ønsker vi å være en pådriver til, og da spesielt med kompetanse, teknologi, produktutvikling og miljø som bærebjelker i et forbedret taxitilbud, sier Dag Kibsgaard-Petersen.

– Samtalene med Cabonline og NorgesTaxi har vært gode, og vi er trygge på at nettopp Norgestaxi er det beste selskapet til å løfte oss videre. Vi gleder oss til å gi våre kunder det aller beste innen moderne bestillingsapper både for private, hoteller og bedrifter. Det skal være lett å bestille bil fra oss, bilen skal komme som avtalt, og reisen skal være en god opplevelse.

I tillegg vil vi nyte godt av nasjonal og internasjonal merkevarebygging og en profesjonell organisasjon som jobber for å tilby løyvehavere og sjåfører gode rammevilkår, grundig sjåføropplæring og kundeavtaler som sikrer både kunder og sjåfører forutsigbarhet og trygghet. Det kommer godt med i et marked som dereguleres i november, sier Sindre Hanken i Ring Taxi Ålesund.


26.06.2020: Oslo blir verdens første by med trådløs lading av elektriske drosjer fra NorgesTaxi

Oslo bygger verdens første trådløse hurtigladestasjoner for elektriske drosjer. Sammen med ledende aktører i elbil og lading skal drosjenæringen og kommunen sørge for at alle drosjer i Oslo er elektriske og kan lade trådløst innen 2024.

– I Oslo skal Recharge Infra (tidligere kjent som Fortum Charge & Drive) bygge verdens første trådløse hurtigladestasjoner for elektriske drosjer i samarbeid med Jaguar Land Rover, det amerikanske teknologiselskapet Momentum Dynamics, NorgesTaxi/Cabonline og Oslo kommune.

– Dette prosjektet er det første av sitt slag i verden, og denne teknologien vil kunne være nøkkelen til å elektrifisere taxibransjen både i Norge og i andre land, og dermed gjøre store reduksjoner i klima- og miljøutslipp. Som vanlig er det Norge som viser vei innen utviklingen av elbilisme, sier Morgan Lind, COO i Recharge Infra og leder for drift og utbygging av Recharge Infras (tidligere Fortum) offentlige ladenettverk i Norden. – Trådløs hurtiglading kan være teknologien som åpner døren for utslippsfrie taxier, sier elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo kommune.

Trådløs lading er raskere enn dagens hurtigladere

Prosjektet innebærer at Recharge Infra monterer en ladeplate med induksjonsteknologi i bakken. Dette er samme type ladeteknologi som blant annet brukes i mobiltelefoner. De elektriske drosjene fra NorgesTaxi plasserer seg over ladeplaten og hurtiglades med inntil 75 kilowatt effekt, noe som er høyere effekt enn dagens hurtigladestasjoner. Ladeprosessen starter helt automatisk, og sjåføren behøver ikke gå ut av bilen.

– Recharge Infra har lenge samarbeidet med NorgesTaxi. Vi har sammen funnet ut at prosessen med å kjøre til et ladested, koble ut og inn ladekabelen og vente på ladingen er et hinder for å få taxisjåfører over på elektrisk transport. Det tar rett og slett for mye tid for dem. Nå skal taxisjåførene i stedet kunne hurtiglade taxien trådløst mens de venter på nye kunder, uten å stå på tomgang og slippe ut eksos, sier Lind.

Oslos drosjer skal være utslippsfrie innen 2024

– Oslo vil bli den første byen i verden som installerer drosjeholdeplasser for trådløs hurtiglading av drosjer, som et ledd i å gjøre alle drosjer utslippsfrie fra 2024. Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel sier: “Vi er svært glade for at privat sektor nå ønsker å bidra til at vi i fellesskap når våre klimamål”.

“For å nå våre ambisiøse klimamål om en reduksjon av utslipp på 95 prosent innen 2030, så må vi kutte utslippene fra transport. Gjennom å forenkle overgangen til elektriske drosjer tror vi at målet om at alle drosjer i Oslo skal være elektriske innen 2024 er oppnåelig. Det krever at offentlig sektor, politikere and private samarbeider tett om felles mål, slik vi gjør i dette prosjektet”.

Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med NorgesTaxi ved sentrale taxiholdeplasser i Oslo, først Olav Vs gate, deretter Skøyen, Nydalen og eventuelt Oslo S.

– Ettersom bilen lades automatisk når den venter på neste tur, så utnyttes tiden og bilparken bedre, noe som øker lønnsomheten på skiftet for både taxisjåfør og løyvehaver. Miljøvennlige og effektive løsninger vil sikre våre løyvehavere viktige konkurransefortrinn i tiden fremover, sier Dag Kibsgaard-Petersen, administrerende direktør for NorgesTaxi og Cabonline Norge.

Prosjektet vil bidra med verdifull erfaring for videre utvikling av trådløs hurtigladeteknologi også for andre elbilister. Den trådløse ladeteknologien er utviklet av det amerikanske selskapet Momentum Dynamics, som er verdensledende på trådløs hurtiglading av elektriske kjøretøy.

Jaguar Land Rover med på laget

– Jaguar Land Rover deltar med 25 Jaguar I-PACE modeller sammen med Cabonline, det største taxiselskapet i Norden. Jaguars SUV har blitt designet og tilpasset Momentum Dynamic’s trådløse teknologi. Et team av ingeniører og teknikere fra både Momentum Dynamics og Jaguar Land Rover har jobbet på høygir for å utvikle og teste ut de trådløse løsningene. Cabonline (Norges Taxi) deltar aktivt i piloten med 25 trådløse drosjer fra Jaguar.

Konsernsjef i Jaguar Land Rover Prof Sir Ralf Speth sier: – Vi er ekstremt stolte over vår satsning på elbiler og har forpliktet oss til å gjøre elbiler enklere og eie og bruke. Drosjenæringen er det perfekte testområdet for trådløs lading, og vi er overbevist om at teknologiene vil gjøre hverdagen enklere for dagens drosjesjåfører og etter hvert alle elbilister.

Om Recharge Infra:

Recharge Infra er en pioner i elbilbransjen, og har siden 2011 bygd et offentlige ladenettverk under merkevaren Fortum Charge & Drive. Recharge Infra er en ledende ladeoperatør i Norden, og eier mer enn 1.300 offentlige ladere og drifter ytterligere 1400 ladere i Norge, Finland og Sverige. De nordiske landene er blant de mest avanserte og raskt voksende elbil-markedene verden over, og Recharge støtter overgangen til elbil ved å tilby brukervennlige og pålitelige ladetjenester på attraktive steder. Recharge Infra eies av Infracapital, Infracapital, en del av M&G Plc (63%) og Fortum (37%). M&G Plc er notert på London Stock Exchange som et FTSE 100selskap og er et av de største investeringsforvaltningsselskapene i Storbritannia.

Om Cabonline:

Cabonline er Nordens ledende drosjeselskap med over 3,000 drosjeselskap med 5,700 kjøretøy i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Cabonline består av kjente nordiske merkevarer som TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi and Taxi 4x27. Gjennom Cabonline har drosjeselskapene adgang til attraktive kundekontakter, tilgang på ledende teknologiske løsninger og økonomiske stordriftsfordeler, effektive serviceløsninger og felles infrastruktur. Gruppen har inntekter på 6.5 milliarder SEK og gjennomfører over 45,000 reiser per år. For mer informasjon: www.cabonlinegroup.com.


25.06.2020: Cabonline signerer avtale med SJ Norge

8. juni begynte SJ å operere syv togruter i Norge. Det er nå klart at Cabonlineselskapet Flytaxi Norge som eneste leverandør har inngått avtale med SJ Norge om personelltransport til og fra disse togstasjonene. Cabonline er også eier av NorgesTaxi, Norges største landsdekkende taxiselskap, med biler i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Kongsberg.

Avtalen går over to år fra og med juni 2020 med mulighet for forlengelse. Avtalen forenkler bestilling, taxitransport og regnskap for taxireiser i tjeneste for togpersonalet. Bestillingene gjøres gjennom egen app, og tjenestene rapporteres direkte til selskapet.

– Vi ønsker å gjøre forretningsreiser så enkle og smidige som mulig for bedrifter og ansatte, og er fornøyd med tilliten og å utvide tilbudet til det norske markedet gjennom avtalen med SJ Norge, sier Dag Kibsgaard-Petersen, administrerende direktør i Cabonline Norge.

Avtalen gjelder også for drosjereiser ved planlagte stopp i togtrafikken, for eksempel for vedlikehold og i tilfelle uforutsette hendelser, i nært samarbeid med busselskapet Nobina.

– Samarbeidet med Cabonline betyr at vi forenkler hverdagen til togpersonalet, samtidig som vi kan opprettholde et høyt servicenivå til passasjerene våre selv ved uforutsette hendelser, sier Sverre Høven, administrerende direktør SJ Norge.


16.03.2020: Norgestaxi bekymret for pasienttransport og tilrettelagt transport

Cabonline Norge frykter konkurs for løyvehavere og taxisjåfører etter bortfall av store deler av pasienttransport og annen tilrettelagt transport som følge av koronaviruset. Cabonline ber nå regjeringen videreføre betalinger for transportkontrakter på nivå med det normale.

Dette er en vanskelig tid for Norge som land, for bedriftene våre, deres ansatte og for enkeltmennesket. Jeg er bekymret for alle løyvehavere og taxisjåfører som står i umiddelbar fare for å gå konkurs nå, sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.

Daglig dekker offentlig finansiert taxi store gruppers behov for tilrettelagt transport, slik som skoleelever og pasienter. Dette er organisert i store anbudskonkurranser hvor taxiselskapene må dedikere sin kapasitet til å gjennomføre disse lovpålagte transportoppdragene. Konsekvensene av de nødvendige tiltakene for å håndtere koronaviruset er dramatiske for næringen.

Når all skoletransport, mesteparten av tilrettelagt transport og deler av pasienttransporten reduseres, faller store deler av inntektsgrunnlaget for våre sjåfører bort, samtidig som det offentlige sparer penger på turer som ikke kjøres. Dette er naturligvis ikke et mål, men det blir en uheldig konsekvens av de nasjonale tiltakene. Dette er penger som løyvehaverne og taxisjåførene har basert sin økonomi på, penger som behøves for at de skal kunne betale sine bil- og huslån, og forsørge sine familier, sier Kibsgaard-Petersen.

Om løyvehavere og sjåfører går konkurs har dette åpenbare personlige konsekvenser, men vil også kunne få store konsekvenser for det offentlige. Dersom mange sertifiserte løyvehavere går konkurs vil det være meget utfordrende å reetablere riktig kapasitet i det tempo som kreves for at pasienter, skoleelever og andre med særskilt transportbehov, skal få sin transport til avtalt tid også etter denne krisen. Uteblir taxien har det store konsekvenser også for de pårørende og for deres arbeidsgivere.

Derfor henvender vi oss til regjeringen med en appell om at det offentlige viderefører betalinger for disse transportkontraktene på nivå med det normale, alternativt finne andre måter for kompensasjon. Disse midlene vil sikre at løyvehaverne i hele landet fortsatt har bil og sjåfør tilgjengelig når samfunnet normaliseres, avslutter Kibsgaard-Petersen.

Om Cabonline Group Cabonline Group er Nordens ledende taxiselskap med over 5700 biler i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Gjennom Cabonline får løyvehaverne tilgang til attraktive kundeavtaler, støtte fra bransjeledende teknologiutvikling samt nytte av stordriftsfordeler, effektiv service og en felles infrastruktur. Cabonline/Norgestaxi gjennomfører offentlige kjøreoppdrag både i Oslo, Bergen, Trondheim og Kongsberg/Viken, og leverer alene mer enn 1 million slike turer pr. år.

For mer informasjon se www.cabonline.com

Kontaktperson: Kristian.hvilen@cabonline.com


01.11.2019 Cabonline ekspanderer! Kjøper Miljøtaxi og dobler antall biler i Stavanger:

I dag ble det klart at Cabonline Group kjøper alle aksjene i Miljøtaxi Stavanger AS gjennom sitt norske selskap NorgesTaxi AS. Dermed dobler Cabonline antall biler i regionen og bekrefter at Stavanger er et viktig marked for Nordens største taxiselskap.

– Stavanger er en veldig viktig by for oss og det er stort potensiale her. Derfor er det spesielt gledelig at vi nå – sammen med Miljøtaxi – får dobbelt så mange biler på veiene i Stavanger. Både NorgesTaxi og Miljøtaxi jobber aktivt for å fremme miljøvennlig transport, og for å heve kompetansen og servicen i drosjeyrket. Derfor er vi en veldig god match, sier Dag Kibsgaard-Petersen, administrerende direktør i Cabonline Norge og NorgesTaxi-konsernet.

Oppkjøpet av Miljøtaxi sikrer at både kunder og løyvehavere kan nyte godt av blant annet felles tekniske løsninger, felles app og produktutvikling i fremtiden. Kibsgaard-Petersen får støtte av grunnleggerne av Miljøtaxi, Imran Malik og Khuram Butt som mener dette er det beste for alle parter.

– Samtalene med Cabonline og NorgesTaxi har vært gode, og vi er trygge på at nettopp dette er den beste eieren vi kan ha. Det blir givende å starte samarbeidet med Cabonline, og vi er ikke i tvil om at dette er til beste for både løyvehavere og kunder, sier Butt.

Attraktive tjenester og produkter

Oppkjøpet gjør de to aktørene mer rustet for fremtiden gjennom fokus på bedre løsninger og en mer miljøvennlig bilflåte. Ifølge Cabonline handler fremtiden i bransjen om å tilby attraktive tjenester og produkter til både kunder, løyvehavere og sjåfører. Derfor er det viktig for selskapet å ha tilstrekkelig kapasitet, samt nok biler og sjåfører som tilfredsstiller markedets ønsker. Det sikrer oppkjøpet av Miljøtaxi, som har 46 løyver og omsetter for cirka 40 millioner.

– Miljøtaxi har vært veldig gode på å tilby gode løsninger for kunder og løyvehavere, og vi ser frem til å fortsette dette arbeidet i fellesskap, avslutter Kibsgaard-Petersen.


02.10.2019 Norgestaxi bygger kvalitet og miljø:

Cabonline Norge med merkevarene jip og Norgestaxi har det siste året vært gjennom en omfattende omstrukturering- og byggeprosess som nå er honorert med ISO-sertifisering innen miljø (14001) og kvalitet (9001).


01.10.2019 Norgestaxi vokser og flytter inn i nytt miljøbygg:

"Vi vokser, og for å utvikle våre løsninger videre måtte vi se oss om etter nye lokaler. Valget falt på miljøbygget Valle Wood; et nytt, moderne trebygg med sharingområder som gjør at vi på en fleksibel måte kan benytte den plassen som vi trenger. Det gir næring til videre vekst. Helt i tiden", sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.


20.09.2019 Norgestaxi lanserer appen «jip» med lav fastpris i Oslo:

Norsk taxinæring har historisk vært lite innovativ og nytenkende. Dette tar nå Norgestaxi konsekvensene av og lanserer appen «jip» i Oslo som tilbyr fastpris, anslått ventetid, betaling i appen og rating av sjåføren. «Veldig spennende og et godt alternativ for mange», uttaler statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold.


08.07.2019 Trønderne omfavner JIP:

Cabonline Group og NorgesTaxi lanserte jip i mai 2019 - taxi til 99 kroner – antallet bestilte turer gjennom app er doblet fra 2018!


02.05.2019 Innovasjon fra Cabonline Group og NorgesTaxi:

Cabonline Group og NorgesTaxi lanserer jip - taxi til 99 kroner - Trondheim først ut! Jip er utviklet for målgruppen «studenter og young professionals». De ønsker å kunne reise dit de vil på en enkel og smidig måte, og til en pris som passer dem. Det er for å møte denne målgruppens behov at vi nå lanserer jip, sier administrerende direktør Dag Kibsgaard-Petersen i Cabonline Norge.


15.03.2019 NorgesTaxi blir første taxiselskap i Næring for klima-nettverket:

NorgesTaxi AS som er en del av nordiske Cabonline Group blir i dag som første taxiselskap en del av Oslo kommunes nettverk Næring for Klima. Byråd for Miljø- og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg uttaler at «det er gledelig at Norgestaxi, som det første taxiselskapet i Oslo, nå tilslutter seg nettverket Næring for klima. Nettverket teller i dag 113 medlemmer som går foran og viser vei».


15.08.2018 Dag Kibsgaard-Petersen blir ny toppsjef for Norgestaxi:

Dag Kibsgaard-Petersen er ansatt som ny administrerende direktør i Norgestaxi-konsernet. Han går inn som sjef i et av Norges største taxiselskap, og får som oppgave å fortsette selskapets endringsreise.


Norgestaxi

+47 910 08000

http://www.norgestaxi.no

Om Cabonline Group: Cabonline Group er Nordens ledende taxiselskap med over 5700 biler i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Innen Cabonline finnes en rekke varemerker, blant annet TaxiKurir, NorgesTaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi og Taxi 4x27. Gjennom Cabonline får løyvehaverne tilgang til attraktive kundeavtaler, støtte fra bransjeledende teknologiutvikling samt nytte av stordriftsfordeler, effektiv service og en felles infrastruktur. Cabonline Group omsetter for ca. 6,2 mrd. SEK og utfører ca. 50.000 reiser pr. døgn. For mer informasjon se www.cabonline.com


Pressekontakt:

Kristian Hvilen, pressekontakt

Mobil: 924 36 920

E-post: kristian.hvilen@cabonline.com


Dag Kibsgaard-Petersen, Administrerende direktør

E-post: dag.kibsgaard-petersen@cabonline.com